Achiziţie modernă pentru ISU Arad

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 04, 2014 with No Comments

Consiliul Judeţean Arad a achiziţionat un vehicul pentru dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, necesar pentru intervenţii de natură specială. Vehiculul, o autoşeniletă, este prevăzut cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi. În plus, se poate transforma în vehicol amfibie pentru traversarea apelor. Valoarea achiziţiei este de 220.965 lei, fără TVA.

          „Ne preocupă siguranţa cetăţenilor, iar achiziţionarea autoşeniletei înseamnă o investiţie care vine în ajutorul cetăţenilor, când aceştia se confruntă cu situaţii dificile. Am observat modul în care s-a intervenit în alte zone ale ţării, cu acest tip de vehicul, în zone izolate sau greu accesibile. Am considerat că şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad trebuie să fie dotat cu o astfel de şeniletă”, a declarat Nicolae Ioţcu.

La rândul său, cpt. George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, a precizat că „autoşenileta poate fi folosită pentru orice tip de intervenţii ale Inspectoratului. Este un mijloc modern de deplasare şi de intervenţie, care poate duce la salvarea vieţii unor oameni”. Autospeciala este dotată inclusiv cu sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime, maşina urmând a deservi întregul judeţ. Aradul se numără printre puţinele judeţe dotate cu un astfel de vehicul.

Autoşenileta pe opt roţi este echipată cu motor de 784 cc şi se caracterizează printr-o excelentă economie de carburant (consum de doar 3 litri pe oră), pornire la temperaturi scăzute şi performanţe constante la mare altitudine. Este prevăzută cu perete anti-foc şi pardoseală uşor de deschis. Are o capacitate de transport de şase locuri şi o targa de transport victime.

No Comments

Comments for Achiziţie modernă pentru ISU Arad are now closed.