Academia Itinerantă Andrei Șerban un experiment inedit de creație teatrală

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on iulie 11, 2016 with No Comments

andrei serban

Academia Itinerantă Andrei Șerban este program-cadru conceput ca un laborator interdisciplinar de creație în jurul personalității artistice a regizorului Andrei Șerban, reunind tineri actori, alături de artiști din alte discipline, și realizat prin largi parteneriate instituționale.

Cu ediții de succes în mai multe locuri din România în anii precedenți, Academia Itinerantă Andrei Șerban este un experiment inedit de creație teatrală. Cunoscutul regizor spune că prin aceste ateliere „În primul rând  mi-am propus sa dezvoltăm un climat de încredere, în care tinerii artiști se întâlnesc să caute ceva diferit de tot ce le e cunoscut.

Deviza ar putea  fi: “să ne întâlnim nu ca să găsim ce știm deja, ci ca să căutăm ce nu știm”. Avem cu toții nevoie, la orice vârstă am fi, să descoperim ce încă nu știm, atât despre noi, cât si despre relația cu ceilalți.”

Considerăm că acest proiect este esențial pentru dinamica teatrului arădean, oferind tinerilor artiști oportunitatea de a lucra împreună cu un cunoscut regizor român, în același timp putând fi și un posibil declanșator pentru apariția unor mișcări teatrale alternative, care vor oferi publicului arădean o ofertă variată în domeniul teatrului.

Ediția 2016 se va derula sub forma unui atelier-rezidență artistică ce va reuni 30 participanți la Castelul Macea și la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad în perioada 12-18 iulie 2016 și va include și o prezentare publică informală a metodei atelierului și rezultatelor acestuia în data de 18 iulie 2016, ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.

No Comments

Comments for Academia Itinerantă Andrei Șerban un experiment inedit de creație teatrală are now closed.