A săvârșit trei infracțiuni la regimul circulației rutiere

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on mai 03, 2018 with No Comments

Polițiștii comunei Vinga cercetează un bărbat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au depistat ieri, pe raza localității Vinga, un bărbat de 57 de ani, din județul Harghita, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu apartaul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,19 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Continuând verificările, polițiștii au constatat faptul că autoturismul în cauză nu este înmatriculat, iar conducătorul auto nu deține permis de conducere.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni rutiere.

 

 Au furat din trei autoturisme

 

Polițiștii orașului Sântana cercetează trei tineri care au furat mai multe bunuri din trei autoturisme.

Polițiștii orașului Sântana au depistat, ieri, în timpul activităților de patrulare, un tânăr de 20 de ani și doi minori, de 14 și 15 ani, care se deplasau pe o stradă din localitate. În urma controlului, asupra lor au fost găsite trei cartușe de vânătoare cu alice, de calibrul 12, cu capse nepercutate, un stick usb și o scrumieră din alamă.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bunurile găsite ar fi fost sustrase de cei trei tineri în timpul nopții precedente din trei autoturisme parcate pe raza localității.

Polițiștii continua verificările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză, pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

 A condus sub influența alcoolului

 

Polițiștii din Cărand cercetează un bărbat care a condus sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat ieri, pe raza localității, un bărbat de 42 de ani, din Hășmaș, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,94 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

 

 

Țigarete netimbrate, depistate de polițiști la Curtici

 

Polițiștii orașului Curtici au desfășurat, ieri, o acțiune pentru depistarea faptelor de comerț cu produse accizabile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat, în incinta unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 280 țigarete netimbrate, de diferite mărci, expuse în vederea comercializării.

Țigaretele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, administratorul societății, un bărbat de 30 de ani, din Curtici, fiind sancționat contravențional, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

 

 

 

 

 

Polițiștii rutieri în acțiune

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

Dintre acestea, 45 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 128 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

 

 

No Comments

Comments for A săvârșit trei infracțiuni la regimul circulației rutiere are now closed.