A.S.M.A a finalizat a doua ediţie a proiectului „Educaţie medicală în şcoli”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on iunie 28, 2016 with No Comments

ASMA

A doua ediţie a proiectului de tineret “Educaţie medicală în şcoli”, organizat de Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Direcţia de Sănătate Publică Arad, Colegiul Medicilor Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a fost desfăşurat în perioada 25 Aprilie – 14 Iunie 2016 în nouă unităţi de învăţământ liceal din municipiul Arad: Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Henri Coandă”, Colegiul Naţional “Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”, Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”, Liceul cu Program Sportiv din Arad, Liceul Tehnologic “Francisc Neuman”, Colegiul Naţional “Elena Ghiba Birta”, Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn” şi Liceul Teologic Penticostal.

Alături de directorul de proiect, asist. univ. dr. Vască Elisabeta, peste 50 de cadre universitare ale Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad şi profesori din cele 9 licee implicate în proiect s-au ocupat de organizarea în detaliu a sesiunilor de educaţie medicală în şcoli, astfel încât peste 1000 de elevi arădeni din ciclul liceal au participat la sesiuni de educaţie medicală, ocazie cu care au fost informaţi cu privire la riscurile consumului de substanţe interzise, tutun, alcool sau a bolilor cu transmitere sexuală, îmbunătăţirea stilului de viaţă şi nutriţie – igiena alimentaţiei, promovarea activităţilor sportive, creşterea nivelului de educaţie şi igienă inclusiv oro-dentară.

Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 4.600 RON, fiind finanţat prin fonduri nerambursabile de către Centrul Municipal de Cultură Arad şi Primăria Municipiului Arad prin programul de proiecte de tineret, învăţământ şi recreative 2016 şi cofinanţare din partea Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Arădeni.

No Comments

Comments for A.S.M.A a finalizat a doua ediţie a proiectului „Educaţie medicală în şcoli” are now closed.