(A) Respect pentru medici, asistente, pentru toți cei care salvează vieţi!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on noiembrie 09, 2020 with No Comments

O comunitate se adună întotdeauna la greu. În faţa pandemiei care afectează dramatic lumea întreagă, Aradul are eroii săi! De mai bine de jumătate de an, medicii şi asistentele, cei de pe ambulanţe şi din laboratoare, cei care realizează anchete epidemiologice şi cei care asigură suport logistic lucrează până la epuizare, dar cu o pasiune care îi face să depăşească limitele. Alături de ei, toţi cei care se află în linia întâi: poliţişti, jandarmi, angajaţi ISU şi mulţi, mulţi alţii. Le mulţumim, le suntem recunoscători! PNL Arad împreunuă cu întreaga comunitate arădeană le transmite tuturor acestora, eroilor noștri, celor care salvează vieţi şi ne dau încredere în ziua de mâine, respect pentru tot ceea ce fac pentru noi. Ştim că împreună, uniţi şi cu responsabilitate, vom trece peste pandemie şi ne vom întoarce la viaţa noastră normală.

Autorităţile locale au făcut eforturi uriaşe pentru a organiza sprijin logistic pentru cei din linia întâi. Aradul este un judeţ expus, pentru că suntem poarta principală de intrare în ţară din Occident. Cu toate acestea, am făcut faţă provocărilor, prin efort local şi cu sprijinul Guvernului. În timp ce alţii s-au ascuns, în timp ce PSD a manipulat fără rușine, arătând o imagine falsă din spitale, politizând subiectul, reprezentanţii PNL şi-au asumat responsabilităţi şi au fost alături de cadrele medicale şi cei în suferinţă.

„Să nu uităm: Guvernul PNL a preluat de la PSD un sistem sanitar în colaps, cu stocuri zero, dar în câteva luni a atras peste un miliard de euro pentru materiale sanitare, a găsit soluții să suplimenteze paturi, să atragă medici și să introducă teste rapide sigure la Unitățile de Primiri Urgențe. A reușit să creeze, din nimic, spitale de suport COVID. Sistemul sanitar arădean recuperează de la Guvernul PNL șapte milioane de euro investiți de Consiliul Județean Arad și Primărie în spital, bani pe care îi folosim pentru noi investiții!” a explicat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În aceste condiții dificile, ne întrebăm în fiecare zi, toți ceilalți care nu avem pârghii pentru a face mai mult, cum putem fi alături de eroii din linia întâi? Este simplu: să arătăm respect pentru ei şi pentru cei din linia întâi, pentru toţi cei dragi din jurul nostru, dar mai ales să respectăm regulile de distanţare şi protecţie.

Preocuparea autorităţilor în aceste momente este îndreptată și în aceste momente către cetățeni. Acestea încearcă să păstreze cât mai mult posibil o comunitate deschisă în tot judeţul. Să nu fie închise activităţi şi să nu fie limitată libertatea persoanelor, dacă nu este cazul. Un exemplu este cel al piețelor, care rămân deschise la Arad. Primarul Călin Bibarţ a fost pe teren şi caută soluţii pentru ca şi halele să fie aerisite şi să poate funcţiona în continuare. „Am avut chiar și o videoconferință cu premierul Ludovic Orban. La Arad avem posibilitatea să menținem piețele deschise, cele în aer liber. Avem discuții și căutăm soluții pentru a putea menține halele din piețe deschise în condiții de siguranță”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

PNL Arad face un apel la întreaga comunitate: să respectăm efortul cadrelor medicale, să fim responsabili, pentru a fi sănătoşi şi pentru a păstra cât de mult posibil comunităţi deschise şi libertatea de mişcare în municipiul Arad şi în toate localităţile din judeţ!

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 11200025

 

 

No Comments

Comments for (A) Respect pentru medici, asistente, pentru toți cei care salvează vieţi! are now closed.