Veste bună primită de la Ierusalim

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on august 06, 2018 with No Comments

scris de: Alex Coita

Confirmarea primită de la Ierusalim privind ședința comună a guvernelor român și israelian este o veste foarte bună, pe care o așteptam cu interes.

Întâlnirea G2G, condusă de prim-ministrul Netanyahu, va arăta cât de robuste sunt raporturile dintre cele două state. România și Israel împărtășesc o relație privilegiată, care trebuie cultivată și întărită, spre beneficiul ambilor actori.

Sper ca ședința comună de guvern din noiembrie să fie doar prima dintr-un șir de astfel de întâlniri prin care să fie structurat un dialog la cel mai înalt nivel, contribuind la a duce relația privilegiată dintre România și Israel la un nivel superior.

Cooperarea în domeniul securității și apărării, care are potențialul de a completa în mod fericit parteneriatul strategic cu SUA și cu partenerii NATO, este un astfel de domeniu. Întărirea cooperării în domeniile economice de interes reciproc, precum agricultura, sănătatea, dar și segmentul IT&C, are potențiaul de a genera sinergii majore pentru ambele state.

Nu în ultimul rând, relația unică pe care România o are cu statul Israel, ca și fructificarea capacității de a proiecta influență diplomatică spre regiunea Orientul Mijlociu, poate deveni un diferențiator al României ca membru al Uniunii Europene, contribuind la conturarea unui profil specific de țară și la întărirea rolului nostru la nivel european.

No Comments

Comments for Veste bună primită de la Ierusalim are now closed.