Comemorare Ioana Monica Antoci

Written by florin coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 04, 2016 with No Comments

prezidiu2

La Consiliul Judetean Arad a avut loc recent intalnirea de comemorare a 10 ani de cand Ioana Monica Antoci a trecut in lumea celor drepti.

sala“Aceasta comemorare a fost ca o incoronare a muncii ei, respectiv a dorintei de a crea accesibilitate pentru persoanele cu handicap deoarece s-a desfasurat in ziua cand Consiliul Judetean Arad a semnat un protocol cu Consiliul National al Dizabilitatii din Romania (CNDR)-pentru implementarea prevederilor Conventiei ONU pentru identificarea si solutionarea problemelor specifice accesibilitatii la nivel local, judetean, regional.

sala 2Intalnirea a fost deschisa de Iustin Cionca – pesedintele CJ Arad, apoi a luat cuvantul Daniela Tontsch – presedinte al CNDR – persoana cu distrofie musculara si dependenta de scaun rulant. Intalnirea a continuat cu un material mai special, prezentat de Ecaterina-Ani Jager – presedinte al AHNR-Filiala judeteana Arad si cea mai apropiata colaboratoare a celei care a fost Monica Antoci, material cu multe informatii despre adevarata munca dusa de aceasta pentru bunastarea persoanelor cu handicap din Romania si a familiilor lor. Aceasta munca a constat din drumuri nesfarsite intre Arad si Bucuresti (ministere, parlament, presedintie) lucru nestiut de cei din afara familiei si a celor mai apropiati colaboratori. Si daca in timpul vietii a reusit sa adune oameni in jurul ei si sa se faca auzita, iata ca si acum – dupa 10 ani – a reusit sa reuneasca atat persoanele care i-au fost alaturi, care au apreciat-o si au respectat-o, cat si membri ai asociatiei ai caror “prietena” a fost.

expunerea meaTrebuie precizat ca la eveniment au fost prezenti reprezentanti ai DDAC, ai CJ Arad,  DASPC, Casei de Pensii si multi membri ai AHNR din Arad si din alte judete” se precizeaza intr-un comunicat al organizatorilor.

No Comments

Comments for Comemorare Ioana Monica Antoci are now closed.