Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene, vizitat de elevi

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 20, 2016 with No Comments

OK ARGHEZI

Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a primit marţi, 19 aprilie, vizita unui grup de elevi din clasele a V-a și a VI-a din cadrul Colegiului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, cu prilejul săptămânii „Școala altfel”. Elevii, însoţiţi de cadrele didactice, au fost extrem de încântați de informațiile aflate și de entuziasmul și personalitatea doamnei Doina Melania Arghezi, soția regretatului Baruțu T. Arghezi, fiul marelui scriitor român Tudor Arghezi.

Doamna Monica Pavel, profesor de limba și literatura română în cadrul Colegiului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, a declarat: „Ne-am propus ca în această săptămână a „Școlii altfel” să beneficiem de bună voința doamnei Doina Arghezi, care ne-a primit cu toată căldura în această locație și ne-a povestit despre tot ce înseamnă Tudor Arghezi și despre toată dragostea ei pentru operele lui Tudor Arghezi. Ne bucurăm, îi mulțumim din suflet și suntem foarte câștigați în urma acestei vizite”.

Doamna Doina Arghezi, directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, ne-a mărturisit că „întâlnirea cu elevii frumoși din cadrul Colegiului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, însoțiți de două doamne profesoare pline de entuziasm, a fost o binecuvântare pentru Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii, care sunt interesați de opera lui Arghezi. Cu această ocazie, lansez și o invitație la Colecția de Artă „Doina și Baruțu Arghezi”, unde sunt peste 700 de obiecte de artă din secolele VII, VIII și IX. Sunteți binevenit cu toții, ne bucurăm că sunteți interesaţi și le mulțumesc doamnelor profesoare pentru această vizită”.

No Comments

Comments for Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene, vizitat de elevi are now closed.