Fără steagul Ținutului Secuiesc la ceremonia din Parcul Reoncilierii (FOTO)

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on martie 15, 2015 with No Comments

Aproape 500 de personae, în mare majoritate de etnie maghiară au participat la manifestarea din Parcul Reconcilierii, ocazionată de „Ziua maghiarilor de pretutindeni”, sărbătorită anual pe 15 martie. Încă de la orele amiezii și-au făcut apariția participanții la eveniment, profitând și de vremea frumoasă de afară, cei prezenți delectându-se cu muzică în limba maghiară care răsuna în boxele amplasate în parc.

La ora 16.30 a început ceremonia cu intonarea imnului României, Ungaria și cel al UE. Au luat pe rând cuvântul; Cosmin Pribac, prefectul Aradului, reprezentantul consulatului maghiar de la Cluj, Donka Szilvia, Adrian Țolea, vicepreședintele CJ Arad, Levente Bognar, viceprimarul Aradului. Au mai fost prezenți la ceremonie; Nicolae Ioțcu, președintele CJ Arad,consilierii Teodor Gligor, Traian Vlaicu, Dorina Chambre, Ioan Plaveț, Cziszter Kalman și o serie de primari din localitățile cu populație predominant maghiară.

Ceremonia s-au încheiat prin depunerea de coroane la ambele monumente din Parcul Reconcilierii, cu mult mai multe la monumentul maghiar.

Totul s-a încheiat fără incidente majore așa cum se aștepta, doar un incident minor a fost aplanat de către jandarmii prezenți la fața locului. Un participant a încercat să desfășoare un steag al Ținutului Secuiesc, dar i s-a solicitat urgent să-l împacheteze pentru a împiedica un incident între el și câțiva naționaliști români aflați la ceremonie. Acesta s-a conformat și astfel a fost „liniște și pace”.

[nggallery id=293]

 

 

No Comments

Comments for Fără steagul Ținutului Secuiesc la ceremonia din Parcul Reoncilierii (FOTO) are now closed.