Sprijin pentru agricultura arădeană din partea ministerului de resort

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on ianuarie 21, 2015 with No Comments

 

Conservatorii arădeni, prin vocea lui Mircea Purcaru, au prezentat câteva aspecte concrete din agricultura arădeană, din perspectiva sprijinului primit din partea ministerului de resort, condus de Daniel Constantin.

”S-a incheiat perioada de depunere a Planurilor Individuale privind reconversia la vie, iar in judetul Arad s-au depus, in cadrul campaniei derulata in perioada 2014-2015, un numar de 32 de proiecte, insumand o suprafata de 261,24 ha, terenurile facand parte din bazinul viticol al jud.Arad, Podgoria Aradului.

S-au primit diferentele de sustinere pe suprafata (28,9 Euro/ha) pentru judetul Arad care dispune  in total, de 350.866 ha teren agricol.

Fermierii aradeni au beneficiat de prevederile H.G. 873/2014 privind aprobarea schemei de minimis „Achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducţie din rase specializate şi de juninci din rase specializate”.

Apicultorii judetului Arad au beneficiat si ei de H.G. 867/2014 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai – iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”.

In ceea ce priveste ajutoarele de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada ianuarie-august 2014, au fost si in acest caz, intocmite si aprobate dosarele, urmand ca in cursul acestei luni sa se efectueze platile” a precizat Mircea Purcaru.

No Comments

Comments for Sprijin pentru agricultura arădeană din partea ministerului de resort are now closed.