Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 15, 2021 with No Comments

Un nou drum județean se află în faza de întocmire a documentației tehnice și va fi modernizat, printr-o investiție a Consiliului Județean. Astfel, obiectivul ca 700 km de drumuri să fie modernizate până în anul 2025 este și mai aproape de realitate.

Consiliul Județean Arad a eliberat Certificatul de Urbanism pentru modernizarea drumului județean Șicula-Gurba-Cermei, tronson care leagă DN79A (Ineu-Chișineu Criș-Vărșand) de nord-vestul județului, zona Cermei-Apateu-Beliu.

„Și acest tronson de drum face parte din strategia de modernizare a drumurilor județene, demarată în 2016 și care are ca obiectiv modernizarea a peste 700 de kilometri de drumuri județene. Până în 2020, s-au modernizat sau se află în lucru peste 450 de kilometri de drumuri județene, iar ținta noastră, pentru 2025 este de peste 700 de kilometri.

Drumul Șicula-Gurba-Cermei face parte dintr-un proiect mai amplu: «Modernizare rețea rutieră în zona de nord a Județului Arad», din care mai fac parte tronsoanele de drum Cermei-Berechiu-limită județ (spre Bihor), Cermei-Beliu, Cermei-Șepreuș și DN79-Mișca-Apateu-Berechiu, pentru care vom accesa fonduri europene. Lungimea totală a drumurilor care vor fi modernizate în nordul județului este de 74 de kilometri”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a Județului Arad reprezintă proiectul strategic al Consiliului Județean pe următorii 4 ani, în domeniul infrastructurii rutiere și va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

No Comments

Comments for are now closed.